Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Μαργαριταριού, στην πρωτεύουσα Μανάμα του Μπαχρέιν με αίτημα να γίνουν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Η πλατεία του Μαργαριταριού παρέμενε κατάμεστη από κόσμο και η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, ενώ οι δυνάμεις της τάξης παρέμεναν σε απόσταση.

"Ούτε σουνίτες, ούτε σιίτες, εθνική ενότητα", "Ζητούμε ένα νέο Σύνταγμα και εναλλαγή στην εξουσία", αναφέρεται στα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.

Το σιιτικό αντιπολιτευόμενο κόμμα Wefaq ζήτησε σήμερα, τρίτη ημέρα των διαδηλώσεων, την υιοθέτηση ενός νέου Συντάγματος στη χώρα βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα εκλέγεται από το λαό.

"Δεν θέλουμε ένα θρησκευτικό κράτος. Θέλουμε μια δημοκρατία των πολιτών στην οποία ο λαός θα είναι η πηγή της εξουσίας και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο Σύνταγμα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος σέιχ Άλι Σάλμαν σε συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεταί ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα ως ένδειξη διμαρτυρίας για ένα διαδηλωτή, που είχε σκοτωθεί χθες σε συγκρούσεις με την αστυνομία.