Για "ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα" έκαναν λόγο τα κόμματα του συνασπισμού που υποστηρίζουν τον αλγερινό πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, αντιδρώντας στις επικρίσεις των δυτικών χωρών για την απαγόρευση αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Αλγέρι.

Ο γενικός γραμματέας του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (FLN) Αμπντελαζίζ Μπελχαντέμ δήλωσε ότι πολλά κράτη "θεωρούν αυτή την περίοδο τις αραβικές χώρες πεδίο πειραματισμού των δημοκρατικών μοντέλων που θέλουν να τους επιβάλλουν" προσθέτοντας ότι "αυτά τα κράτη, που χρησιμοποιούν την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, θέλουν να αναγκάσουν τις χώρες μας να υιοθετήσουν θέσεις τις οποίες εκείνα θεωρούν δημοκρατικές".

Παράλληλα, επεσήμανε ότι "πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί απέναντι σε όσα έρχονται από το εξωτερικό".

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού (RND) και πρωθυπουργός της χώρας Αχμεντ Ουγιαχία υπενθύμισε ότι τη δεκαετία του 1990 όταν "η Αλγερία ήταν στη χειρότερη κατάστασή της και οι Αλγερινοί έπεφταν θύματα δολοφονιών κανείς δεν διαδήλωσε". "Ας μην περιμένουν ότι θα δώσουμε καμία σημασία στις εντολές τους. Οι Αλγερινοί είναι ελεύθεροι στη χώρα τους και δεν δέχονται εντολές από κανέναν", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κινήματος της Κοινωνίας για την Ειρήνη (MSP) Μπουργκέρα Σολτάνι δήλωσε ότι η "Αλγερία απέδωσε βαρύ φόρο τη δεκαετία του 1990 και δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να πληρώσει επιπλέον για να ευχαριστήσει κάποιους".

Οι τρεις άνδρες μιλούσαν σε μία συνάντηση των τριών κομμάτων συνασπισμού της Αλγερίας, που δημιουργήθηκε το 2004 για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα, η οποία έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Η Ουάσινγκτον είχε ζητήσει στις 13 Φεβρουαρίου από τις "δυνάμεις ασφαλείας να δείξουν αυτοσυγκράτηση" απέναντι στους διαδηλωτές που αναμενόταν να πραγματοποιήσουν την επομένη στο Αλγέρι αντικυβερνητική πορεία ζητώντας τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος. Αυτή η πορεία δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί καθώς οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από 30.000 αστυνομικούς.