Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα να αναβάλει την ψηφοφορία για τον ουγγρικό νόμο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην χώρα που προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας αμφιλεγόμενος νόμος που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ανέβαλε τη διαδικασία, ύστερα από την διαβεβαίωση που έλαβε από την εκπρόσωπο της Κομισιόν κ. Κρόες ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των Ουγγρικών αρχών να τροποποιηθεί ο νόμος για τον Τύπο στην Ουγγαρία κατά τρόπο που θα ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες και τις αρχές περί ελευθεροτυπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε δια ανατάσεως της χειρός, ύστερα από σχετική πρόταση που υπέβαλλαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τις επιφυλάξεις τους για το ότι οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν μπορεί να μην είναι επαρκείς για την εξασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου στην Ουγγαρία, εξέφρασαν ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, των Φιλελευθέρων και της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.