Η νεαρή μπλόγκερ Ταλ Αλ-Μαλούχι, η οποία καταδικάσθηκε τη Δευτέρα σε φυλάκιση πέντε ετών από το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας στη Δαμασκό, "εργαζόταν για τη CIA", υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

"Έχουμε ενημερωθεί για τις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν (από δυτικές χώρες) και θέλαμε να δώσουμε εξηγήσεις όσον αφορά το θέμα της καταδίκης" της Μαλούχι, η οποία έχει γεννηθεί το 1991 στο Χομς, στην κεντρική Συρία, δήλωσε η Μπούσρα Καναφάνι.

Σύμφωνα με την ίδια, "σε ηλικία 15 ετών", η Ταλ Αλ-Μαλούχι, "στρατολογήθηκε από αυστριακό αξιωματικό της FNUOD (Δύναμη Επόπτευσης του ΟΗΕ στα Υψώματα του Γκολάν), η οποία της ζήτησε να φύγει μαζί με την οικογένειά της στο Κάιρο".

Εκείνη αναχώρησε τότε, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2006, από τη Συρία για την Αίγυπτο, προσέθεσε η Καναφάνι και συπλήρωσε ότι εκεί, "ένας αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών την παρουσίασε σε αμερικανούς διπλωμάτες της πρεσβείας των ΗΠΑ".

Οι διπλωμάτες της ζήτησαν να "δίνει πληροφορίες για τη δουλειά της πρεσβείας της Συρίας στο Κάιρο, κυρίως για τον τρίτο γραμματέα Σάμερ Ράμποου", σύμφωνα με την Καναφάνι.

Αναφέρεται ότι η 19χρονη μπλόγκερ καταδικάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου σε πενταετή κάθειρξη από το δικαστήριο κρατικής ασφάλειας της Δαμασκού για παροχή πληροφοριών σε μια ξένη χώρα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.