Δύο φοιτητές έχασαν την ζωή τους πριν από λίγες ημέρες στο μετρό της Μόσχας, κάνοντας train surf και σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία περισσότεροι από 150 νέοι βρίσκουν τραγικό θάνατο, στο μετρό της Μόσχας, ακολουθώντας αυτή την νεανική παράτολμη συνήθεια.

Η αίσθηση κινδύνου εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη και έχει κάνει ιδιαίτερα διαδεδομένο το train surf , τόσο στην Μόσχα, όσο και στην Μελβούρνη, την Νέα Υόρκη και το Βερολίνο.

Οι train surfers δηλώνουν ότι η αίσθηση ελευθερίας σε συνδυασμό με τον κίνδυνο, δίνουν νόημα έστω και για λίγα λεπτά στην ζωή τους και συνήθως δεν σκέπτονται τις συνέπειες, όταν σκαρφαλώνουν σε κάποιο τραίνο. Επίσης επειδή το ζητούμενο είναι η επιτάχυνση, οι έφηβοι προτιμούν τα τραίνα που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και ουσιαστικά όσο ταχύτερη είναι η αμαξοστοιχία τόσο μεγαλύτερη φαίνεταί να είναι η πρόκληση.

Η ετοιμολογία της λέξης train surf, περιγράφει τον ανορθόδοξο τρόπο να σκαρφαλώνεις σε ένα τραίνο για να διανύσεις μία απόσταση. Οι παράτολμοι λάτρεις της περιπέτειας, συνήθως επιλέγουν την οροφή ή το μπροστινό τμήμα του τραίνου και αυτό το ριψοκίνδυνο σκαρφάλωμα είναι παράνομο σε πολλές χώρες.

Το train surf δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ξεκίνησε στην Ινδία, την Ινδονησία και την Νότια Αφρική, όπου είναι σύνηθες οι επιβάτες σκαρφαλώνουν στα τραίνα για να ταξιδέψουν, χωρίς να πληρώνουν εισητήριο.

όμως ενώ στην Ανατολή το train surf γίνεται για οικονομικούς λόγους, στην Δύση είναι τρόπος διασκέδασης και επιπλέον με αυτό τον τρόπο οι έφηβοι θέλουν να αποδείξουν την γενναιότητα στην παρέα τους.

Έτσι αυτή η "τελετή μύησης" στις παρέες των νέων έχει γίνει μόδα και τα θύματα, από την ριψοκίνδυνη αυτή συνήθεια έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρχές της Ευρώπης.