Με την ιδιότητα του επικεφαλής της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, συνοδευόμενος και από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, θα επισκεφθεί την Τυνησία την Δευτέρα όπου θα έχει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους των Tυνησιακών Αρχών.

Αντικείμενο αυτής της επίσκεψης που ως προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ πραγματοποιεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι η εξέταση της δυνατότητας να προσφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης νομική και άλλη βοήθεια στην Τυνησία.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούζογλου θα βρίσκεται στις 23-25 Φεβρουαρίου 2011 στην Νέα Υόρκη, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ενωσης.

Θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "μη διακριτική μεταχείριση και καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων στην εκπαίδευση", σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο ΟΗΕ και η IPU, ενώ θα μιλήσει και στα Ηνωμένα Εθνη, σε άλλη εκδήλωση που έχει διοργανώσει, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Μόνιμη Τουρκική Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.