Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σήμερα τους Αιγύπτιους να προστατεύσουν την εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ από εκείνους που ενδέχεται να την εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι ίδιοι δεν αποσκοπούν στην ανάληψη της εξουσίας.

Ο Μοχάμεντ Μπαντί, ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης, δήλωσε ότι η εξέγερση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ότι οι Αιγύπτιοι δεν θα πρέπει να δώσουν "την ευκαιρία στους καιροσκόπους να καρπωθούν την εξέγερση και τα επιτεύγματά της" αφού "αυτή είναι μία Αίγυπτος που δεν μπορεί να εξαπατάται".

Σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει τους Αιγύπτιους που διερωτώνται για την επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μπαντί επανέλαβε στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ότι η οργάνωση δεν θα επιδιώξει την προεδρία ή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, που έχει υποσχεθεί το στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο κυβερνά επί του παρόντος τη χώρα. "(Οι Αδελφοί) δεν έχουν καμία όρεξη για την προεδρία ή για μία πλειοψηφία ή για προσωρινά αξιώματα", είπε χαρακτηριστικά ο Μπαντί.

Μέχρι στιγμής, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η πιο καλά οργανωμένη δύναμη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από τις εξεγέρσεις που ανέτρεψαν τον Μουμπάρακ, με άνε από τα μέλη της να ανήκει στη δικαστική επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το στρατιωτικό συμβούλιο για να προτείνει συνταγματικές τροποποιήσεις. Παράλληλα, το κίνημα χαίρει αναγνώρισης από το κράτος, το οποίο το είχε απαγορεύσει επί δεκαετίες.

Η κρατική εφημερίδα Al Gomhuria, μία από τις πιο πιστές στον Μουμπάρακ, φιλοξένησε συνέντευξη του ηγέτη των Αδελφών Εσαμ αλ-Εριάν στο σημερινό της φύλλο, ο οποίος επίσης τόνισε ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν ενδιαφέρονται για την εξουσία.