Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής του κόμματος GERB Μπόικο Μπορίσοφ για σχέδιο δολοφονίας του, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβέτλιν Γιόφτσεφ.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Γιόφτσεφ διέψευσε τους πρόσφατους ισχυρισμούς του κ. Μπορίσοφ, βάσει των οποίων, "υπάρχει σενάριο σύλληψης (του κ. Μπορίσοφ) με σκοπό να δολοφονηθεί κατά την προφυλάκισή του".

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από τον πρώην πρωθυπουργό ότι απειλείται η ζωή του.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο ερωτών βουλευτής του "Συνασπισμού για τη Βουλγαρία" Άντον Κούτεφ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο χρειάζεται τόσο μεγάλα μέτρα προσωπικής περιφρούρησης ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος - όπως είπε - "κυκλοφορεί με μερικά τζιπ και πολυάριθμους σωματοφύλακες".

Επίσης, κατήγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ότι, "με τα απροκάλυπτα ψέματα που εκτοξεύει δημόσια κάθε φορά που πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα, δεν τιμά ούτε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ούτε και εκείνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης".