Ο πρόεδρος του «Ατάκα» Βόλεν Σίντεροφ κάλεσε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών Τσβετλίν Γίοφτσεφ να λάβει άμεσα μέτρα «εναντίον των τραμπούκων και των βάνδαλων, που έχουν μεταμορφώσει τη Σόφια σε πεδίο χάους και καταστροφής και απειλούν την υγεία και την ίδια τη ζωή των μελών της λαϊκής αντιπροσωπείας βουλής, με απαράδεκτες πράξεις βίας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Σίντεροφ σχολίασε με τον παραπάνω τρόπο τα προχθεσινά επεισόδια στη Βουλή, όταν αρκετοί βουλευτές δέχθηκαν επιθέσεις με διάφορα αντικείμενα, τα οποία εκσφενδόνιζαν εναντίον τους οι διαδηλωτές που είχαν περικυκλώσει το κοινοβούλιο.

Η αδράνεια στην εφαρμογή του Νόμου μεταμορφώνει την κυβέρνηση σε συνένοχο των δυνάμεων της αναρχίας, η οποία κυριαρχεί στη Σόφια και σε άλλες πόλεις εδώ και δύο εβδομάδες, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του «Ατάκα», ο οποίος κατηγόρησε τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ότι «συνδράμουν στην απόπειρα πραξικοπήματος της μαφίας, που αποκαλείται GERB» διά της προβολής των διαμαρτυριών.

«Πρέπει να πάρετε μια απόφαση: είστε κυβέρνηση της αναρχίας ή κυβέρνηση της νόμιμης τάξης; Αν είστε κυβέρνηση της αναρχίας, τότε να φύγετε, καλύτερα, ώστε να έρθει άλλη κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να εφαρμόζει το Νόμο, όπως χρειάζεται και ταιριάζει σε ένα κράτος - δικαίου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε ο κ. Σίντεροφ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το κόμμα του «υπεύθυνη πολιτική δύναμη, η οποία εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της Βουλή», αλλά, όπως είπε, δεν μπορεί να ανέχεται επ' αορίστου «την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, τραμπούκοι, βάνδαλοι και πληρωμένοι προβοκάτορες να κάνουν καταλήψεις όπου και όποτε θέλουν, παρεμποδίζοντας την ομαλή δραστηριότητα της Βουλής και τον ομαλό ρυθμό της ζωής στη Σόφια».

Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι τα αστυνομικά όργανα διεξάγουν έρευνες για κάθε περίπτωση παραβίασης της νόμιμης τάξης, ενώ όλοι οι δράστες θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γιόφτσεφ.