Επιβεβαίωσαν την είδηση ότι ένας αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του χθες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οι ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι επέτρεπε σε περιορισμένο αριθμό κυβερνητικών υπαλλήλων, μελών του διπλωματικού και του προξενικού προσωπικού και στις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο λόγω των πολιτικών και κοινωνικών ταραχών που σημειώνονται στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να μεταβούν στην Αίγυπτο να αναβάλουν το ταξίδι τους και όσους διαμένουν εκεί, να παραμείνουν σε ύψιστη επαγρύπνηση για την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα την Παρασκευή δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ο 21 ετών Αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στην Αλεξάνδρεια στις διαδηλώσεις που είχαν οργανώσει η αντιπολίτευση και υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι, στις οποίες μετείχαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι από όλη τη χώρα.