Ποινές φυλάκισης από δύο μήνες έως ένα χρόνο, με αναστολή, επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο σε εννέα αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για την υπόθεση ξυλοδαρμού δύο φοιτητών, τον Δεκέμβριο του 2005, στη Λευκωσία.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι αστυνομικοί ήταν πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη του ως ελαφρυντικούς παράγοντες, για μετριασμό της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο των κατηγορούμενων, τη μετάνοιά τους και την παραδοχή των αδικημάτων που αντιμετώπιζαν. Έλαβε επίσης υπόψη του ότι τιμωρήθηκαν εξωδικαστικά, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση, την ηλικία τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ως επιβαρυντικούς παράγοντες εναντίον των εννέα αστυνομικών μέτρησε το γεγονός ότι έδρασαν επανειλημμένα εναντίον των δύο φοιτητών και ότι τους κακομεταχειρίστηκαν ακόμη και όταν φορούσαν χειροπέδες.

Το Κακουργιοδικείο είχε απαλλάξει αρχικά τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες, αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση επανεκδικάστηκε.