Η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου σήμερα την πολιορκημένη πόλη Χομς, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο μια γυναίκα και δύο παιδιά, ενώ στο έδαφος δυνάμεις του πεζικού κατέβαλαν μια νέα προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών τις οποίες ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, ανέφερε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

«Συριακά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομές στην Παλιά Πόλη της Χομς πριν από λίγο, καταστρέφοντας ένα σπίτι και προκαλώντας τρεις θανάτους», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, στρατιωτικών και ιατρικών πηγών στη χώρα.

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος επίσης βομβάρδισαν με πυροβολικό τις συνοικίες της Παλαιάς Πόλης και τη συνοικία Χαλντιγέ, και μπορούσε να ακουστεί ο ήχος των εκρήξεων», ανέφερε η οργάνωση.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες, μια γυναίκα και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές στην Παλαιά Πόλη, προσθέτοντας ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης του στρατού χθες.

«Ο στρατός συνεχίζει να προσπαθεί να εισδύσει στην Χαλντιγέ, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες Σάββατο το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδιζαν με σφοδρότητα χωρίς προηγούμενο πολλές συνοικίες της Χομς, ειδικά τη Χαλντιγέ, την Μπαμπ Χουντ, την Χαμιντίγια και Μπουστάν αλ Ντιουάν.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Δαμασκό επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τη σφοδρότητα των μαχών. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν είχαν διακοπεί ποτέ στη Χομς, αλλά ο ρυθμός τους μεταβάλλεται ανάλογα με τις προτεραιότητες», είχε πει χθες.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσπαστούν οι συνοικίες της Χομς από τα χέρια των τρομοκρατών, ιδίως η Χαλντιγέ, η Χαμιντίγε και η Παλιά Πόλη», πρόσθεσε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας την ορολογία των αρχών, που χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους αντικαθεστωτικούς, ακτιβιστές κι αντάρτες, «τρομοκράτες».

Η εφημερίδα αλ Ουάταν, προσκείμενη στο καθεστώς, έγραψε σήμερα ότι ο στρατός έχει επιτύχει «ποιοτική πρόοδο στην πόλη Χομς» και έκανε λόγο περί «σφοδρών μαχών με οπλισμένες ομάδες στην Χαλντιγέ και την Μπαμπ Χουντ».