Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 600 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Πέντε εξ αυτών πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου, ενώ δύο ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές. Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτήριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω  τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων.

Την Κυριακή, εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μόρσι, ο οποίος έκλεισε ένα χρόνο στην εξουσία.

Παρατηρητές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για τις «μεγαλύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις από τις αρχές του 2011, όταν ανατράπηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ».