Πλημμύρες σε σπίτια και καταστροφές στο οδικό δίκτυο έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στη Γκλαβίνιτσα, στην περιφέρεια Σιλίστρα πλημμύρισαν 24 σπίτια και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χουσεϊν Χαμντί. Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Τουτρακάν.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο Στάρο Σέλο καταστράφηκε γέφυρα, ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κάιναρτζι – Γκόλες, καθώς στο οδόστρωμα έχουν πέσει δένδρα.

Στην περιφέρεια Ράζγκραντ πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο κέντρο επειγόντων περιστατικών στο Ράζγκραντ τηλεφωνούν πολίτες για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και για απεγκλωβισμό από αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από χείμαρρους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στους δρόμους Καμένοβο – Κούμπρατ, Μπρεστόβενε – Κούμπρατ και Κούμπρατ – Ράζγκραντ.

Στην πόλη Ρούσε έβρεχε ασταμάτητα τις τελευταίες 20 ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στην τοπική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ντιμίτερ Πάβλοφ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων έκλεισαν τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπάλτσικ στη Μαύρη Θάλασσα.