Ο διάσημος βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Ρονάλντο, σήμερα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, εξέφρασε εκ νέου σήμερα την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει τους δρόμους στη χώρα του, διαβεβαιώνοντας πως αυτοί δεν αντιτίθενται στη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

«Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια στη Βραζιλία και συγκινήθηκα που είδα τους φιλάθλους να υποστηρίζουν τη ‘Σελεσάο’ παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε με τις διαδηλώσεις. Στην πλειοψηφία τους ήσαν ειρηνικοί, όμως υπήρξαν και ορισμένοι βάνδαλοι που δεν έπαιξαν το παιχνίδι της δημοκρατίας», δήλωσε ο Ρονάλντο, που είχε χαρακτηριστεί στην διάρκεια της καριέρας ‘Φαινόμενο’.

«Οι διαδηλώσεις έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου, διότι ο λαός της Βραζιλίας έχει κουραστεί από την κατάσταση την οποία βιώνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Στους δρόμους, μιλώντας με τα παιδιά του λαού, κατάλαβα πως οι Βραζιλιάνοι δεν είναι αντίθετοι στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά στη διαφθορά, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση», δήλωσε ο Ρονάλντο.

«Είναι θαυμάσιο που συμμετέχουμε στην βραζιλιάνικη εξέγερση, και ήδη έχουμε δει τα αποτελέσματα, τα πράγματα προχωρούν ταχύτερα, η κεντρική κυβέρνηση κι οι τοπικοί κυβερνήτες έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις», κατέληξε ο άλλοτε καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου.