Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ εναντίον ξένης εταιρείας μεταφορών που συνεργάζεται με την ISAF, τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Τέσσερις νεπαλέζοι φρουροί, ένας αφγανός φρουρός, καθώς και δύο αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν τρεις, σκοτώθηκαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη έξω από την είσοδο βιομηχανικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας τεράστιος κρατήρας.

Υπήρξαν επίσης ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στους φρουρούς και σε δύο ή τρεις καμικάζι επί 40 λεπτά, όπως εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς μέρος της εισόδου ενός κτηρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι αντάρτες ταλιμπάν, που πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και την υπό τις ΗΠΑ δύναμη του ΝΑΤΟ μετά την πτώση του καθεστώτος τους το 2001, στέλνουν συχνά βομβιστές αυτοκτονίας στην Καμπούλ.

Οι ταλιμπάν άνοιξαν στις 18 Ιουνίου πολιτικό γραφείο στη Ντόχα, δηλώνοντας ότι επιθυμούν την εξεύρεση μιας λύσης ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν.

Η λειτουργία του γραφείου της αντιπροσωπείας των ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε καμιά συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.

Εξάλλου οι αντάρτες έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης της Καμπούλ και της δύναμης του ΝΑΤΟ.