Αιγύπτιοι στρατιώτες τραγουδούν εμβατήρια, κάνουν παρέλαση και εκπαίδευση για μάχη, χωρίς οπλισμό, στους δρόμους του Σουέζ, της πόλης πάνω στην ακτή της ομώνυμης διώρυγας, καταδεικνύεται με πλάνα που μετέδωσε το αραβόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Μια ημέρα νωρίτερα, όταν οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν διορία στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και στην αντιπολίτευση να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο, αντίπαλες παρατάξεις διαδηλωτών αντάλλαξαν στους δρόμους της πόλης του Σουέζ πυρά, βεβαίωσαν στο Ρόιτερς αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγές του τομέα της ασφάλειας δήλωσαν ότι οι δυνάμεις που ανήκουν στο Τρίτο Σώμα Στρατού ενίσχυσαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας την παρουσία τους μέσα στην πόλη του Σουέζ μετά την ανταλλαγή των πυρών.

Στους δρόμους της πόλης Σουέζ κυκλοφορούν περιπολώντας θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προστατευτεί και θα προφυλαχθεί από την αναταραχή η ναυσιπλοΐα στη διώρυγα του Σουέζ που είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία.

Όμως στις αιγυπτιακές πόλεις πάνω στη διώρυγα εκδηλώνονται ταραχές σποραδικά αφότου ανατράπηκε στην αρχή του ΄11 ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Στρατιωτικές πηγές ανωνύμως δηλώνουν σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να παρέμβουν στους δρόμους του Καΐρου και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου εφόσον χρειαστεί για να αποσοβηθούν συγκρούσεις ανάμεσα στις αντίπαλες παρατάξεις.