Γαλλία: Απέπεμψε την υπουργό Οικολογίας ο Φρανσουά Ολάντ

Γαλλία: Απέπεμψε την υπουργό Οικολογίας ο Φρανσουά Ολάντ

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέπεμψε σήμερα από την κυβέρνησή του την υπουργό της Οικολογίας κυρία Ντελφίν Μπατό, η οποία μιλώντας σήμερα το πρωΐ στον ραδιοσταθμό RTL δήλωσε ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 "είναι κακό".

Η υπουργός διετύπωσε αυτόν τον χαρακτηισμό επειδή οι διατιθέμενες πιστώσεις για το υπουργείο της για όλο το 2014 είναι κατά 7% λιγότερες σε σχέση με τα φετινά κονδύλια που προέβλεπε ο εκτελούμενος προϋπολογισμός.

Η Ντελφίν Μπατό μετά τις δηλώσεις της στον ανωτέρω ραδιοσταθμό εκλήθη από τον πρωθπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό στο πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Η 40χρονη Μπατό είναι μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Είναι η πρώτη γυναίκα που απομακρύνεται από την κυβέρνηση, αφότου ανέλαβε την προεδρία της δημοκρατίας ο Φρανσουά Ολάντ τον Μάιο του 2012.

Κατόπιν πρότασης από τον πρωθυπουργό Ερό, ο πρόεδρος Ολάντ έπαυσε από υπουργό την κυρία Ντελφίν Μπατό, ορίζοντας αντικαταστάτη της τον έως σήμερα βουλευτή Φιλίπ Μαρτέν, αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν της γαλλικής προεδρίας.

Τον Μάρτιο, ο πρώην υπουργός για τον κρατικό προϋπολογισμό Ζερόμ Καουζάκ παραιτήθηκε μέρες πριν να ομολογήσει δημοσίως ότι διατηρούσε μυστικά στο εξωτερικό τραπεζικό λογαριασμό- πράξη για την οποία ήδη αντιμετωπίζει ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης την κατηγορία της φοροδιαφυγής, με χαρακτηριστικό το 'ξέπλυμα' αδήλωτου στις φορολογικές αρχές χρήματος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο