Μπαράζ αιματηρών εκρήξεων με 35 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και σ’ άλλες πόλεις της χώρας, που σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων λεπτών μεταξύ τους, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι εκρήξεις, εννέα τον αριθμό και όλες με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, σημειώθηκαν περί τις 18.00 ώρα Ελλάδος, στα σουνιτικά και σιιτικά προάστια της Ντούρα, της Σαμπάμπ, της Σόολα και της Καμαλίγια, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Εννέα άνθρωποι εχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίσθηκαν στη Μπακούμπα, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη διάρκεια μίας κηδείας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σταθμευμένου παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Σαμάουα, 300 χλμ νοτίως της Βαγδάτης. Στην ίδια επίθεση τραυματίσθηκαν 13 άνθρωποι.

Στη βόρεια πόλη της Μοσούλης, οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μία σειρά επιθέσεων, μεταξύ τους κι ένας επικεφαλής τοπικού βραχίονα του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα.

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, συνήθεις ύποπτοι τέτοιων πράξεων είναι οι σουνιτικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και στρέφονται κατά των σιιτών, τους οποίους θεωρούν αποστάτες.