Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, σε διάγγελμά του την Τρίτη

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής που ακολούθησε τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο Κοέλιο ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα του.

«Εγώ δεν παραιτούμαι. Δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα. Θα εργασθώ στην υπηρεσία της χώρας μου με την ίδια προσήλωση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλλήλα, ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Πάσους Κοέλιο δήλωσε στο μήνυμά του πως η παραίτηση του ΥΠΕΞ τον εξέπληξε βαθύτατα. «Τα σημερινά γεγονότα ήσαν απρόβλεπτα», δήλωσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως «εντός των προσεχών ωρών θα επιδιώξω να αποσαφηνίσω και να κατασφαλίσω όλες τις συνθήκες για την υπέρβαση αυτής της κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία από το 2011 παλεύει να ανταποκριθεί στους όρους του Μνημονίου που της έχει επιβληθεί για τη χορήγηση δανείου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.