Πάσος Κοέλιο: Δεν παραιτούμαι και δεν εγκαταλείπω τη χώρα μου

Πάσος Κοέλιο: Δεν παραιτούμαι και δεν εγκαταλείπω τη χώρα μου

Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, σε διάγγελμά του την Τρίτη

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής που ακολούθησε τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο Κοέλιο ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα του.

«Εγώ δεν παραιτούμαι. Δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα. Θα εργασθώ στην υπηρεσία της χώρας μου με την ίδια προσήλωση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλλήλα, ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Πάσους Κοέλιο δήλωσε στο μήνυμά του πως η παραίτηση του ΥΠΕΞ τον εξέπληξε βαθύτατα. «Τα σημερινά γεγονότα ήσαν απρόβλεπτα», δήλωσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως «εντός των προσεχών ωρών θα επιδιώξω να αποσαφηνίσω και να κατασφαλίσω όλες τις συνθήκες για την υπέρβαση αυτής της κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία από το 2011 παλεύει να ανταποκριθεί στους όρους του Μνημονίου που της έχει επιβληθεί για τη χορήγηση δανείου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο