Ενα κρυμμένο μικρόφωνο ανακάλυψαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισημερινού στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ και ένα χρόνο ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.

"Δυστυχώς πρέπει να σας ενημερώσω για την ανακάλυψη ενός κρυμμένου μικροφώνου στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι θα αποκαλύψει σήμερα τους υπεύθυνους γι΄αυτήν την διείσδυση καθώς διαθέτει σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Πατίνιο, το μικρόφωνο εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου στην πρεσβεία πριν από την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, στις 16 Ιουνίου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν "υπαινίσσεται" ότι η τοποθέτηση του μικροφώνου έχει σχέση με την υπόθεση του 'Εντουαρντ Σνόουντεν.

"Πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Θα το μάθουμε αύριο", δήλωσε ο υπουργός. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πατίνιο συναντήθηκε με το βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ για να βρούν μια λύση για τον Τζούλιαν Ασάνζ. Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας ώστε να βρεθεί μια διπλωματική λύση στο ζήτημα αυτό.