Κρίσιμες είναι οι ώρες για το μέλλον της Αιγύπτου. Η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ενώ η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κάλεσε τις τράπεζες να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους.

H ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού συνεδριάζει για τη διαχείριση της κρίσης λίγες ώρες πριν από την λήξη του τελεσιγράφου προς τον πρόεδρο Μόρσι και τους πολιτικούς της χώρας για την εξεύρεση λύσης εξόδου από την πολιτική κρίση.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου.

Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου κάλεσε όλες τις τράπεζες της χώρας να κλείσουν νωρίς όλα τα υποκαταστήματά τους, πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του στρατού προς τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ αποφάσισε την επίσπευση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δημοπρασίας ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

Οι τράπεζες θα κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στις 14.00 αντί των 17.00, ενώ η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10.30 αντί, των 11.00, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 11.30 αντί των 12.00.

Ο Εσαμ ελ-Ερίαν, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

Ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε σήμερα ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην «ανταρσία του στρατού» και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή.

.