Η εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε σήμερα τη σύλληψη του κορυφαίου ηγέτη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», του Μοχάμεντ Μπαντίε, καθώς και του υπαρχηγού της ισλαμικής αυτής οργάνωσης Χάιρατ αλ Σάτερ, σύμφωνα με δικαστικές και στρατιωτικές πηγές, μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό χθες.

Ο Σάτερ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που θεωρείται ο επικεφαλής της χάραξης πολιτικής της Αδελφότητας, ήταν η πρώτη επιλογή της οργάνωσης αυτής στην διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου για την προεδρία πέρυσι. Όμως στερήθηκε του δικαιώματος να είναι υποψήφιος επειδή είχε καταδικαστεί στο παρελθόν από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως υποψήφιος πρόεδρος ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ 

 Οι άλλοι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων που συνελήφθησαν την Τετάρτη, κρατούνται στην ίδια φυλακή με τον Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Σαάντ Ελ-Κατάνι, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) και πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνελήφθη μαζί με τον Ρασάντ αλ-Μπαγιούμι, έναν από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην φυλακή Τοράχ, στα περίχωρα του Καϊρου, όπου κρατούνται ο Μουμπάρακ και οι γιοί του Αλάα και Γκαμάλ.

​Ο Μουμπάρακ δικάζεται κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία διαδηλωτών στην εξέγερση του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες για διαφθορά.