Υποστηρικτές του καθεστώτος επιτέθηκαν σήμερα σε διαδήλωση εκατοντάδων νέων που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι. Αυτές ήταν οι πρώτες σοβαρές ταραχές που σημειώνονται στο βασίλειο από την έναρξη του αντικαθεστωτικού κινήματος, τον Ιανουάριο.

Περίπου 400 νέοι, σύμφωνα με τους οργανωτές της διαδήλωσης, συγκεντρώθηκαν στο Αμάν μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας "πολιτικές μεταρρυθμίσεις" και "το τέλος της διαφθοράς". Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μοχάμαντ Χατίμπ, είπε ότι υπήρξε μια "διαφωνία" μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και άλλων διαδηλωτών "που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο". Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ωστόσο υποστήριξαν ότι οι φιλοκυβερνητικοί τους κυνήγησαν και τους χτύπησαν με γκλομπ. Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Το επίσημο πρακτορείο Petra έκανε λόγο για "χιλιάδες διαδηλωτές υποστηρικτές της κυβέρνησης" που φώναζαν "είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για σένα, ω Άμπου Χουσέιν", αναφερόμενοι στο βασιλιά Αμπντάλα Β΄.

Η εκδοχή αυτή πάντως αντικρούεται από τις εικόνες που μετέδωσε το κανάλι Αλ Τζαζίρα, στις οποίες διακρίνονται άνδρες να χτυπούν τους διαδηλωτές με ξύλα και σιδερόβεργες. Ένας δημοσιογράφος της ανεξάρτητης εφημερίδας Al-Arab Youm είπε ότι ο ίδιος και ο γιος του μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο επειδή δέχτηκαν επίθεση από "αλήτες". Ο δημοσιογράφος έσπασε το χέρι του ενώ ο 30χρονος γιος του υπέστη εγκεφαλική διάσειση.