Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αίγυπτο

Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον αραβικό κόσμο όσον αφορά τις προσπάθειες επίτευξης της ειρήνης και της δημοκρατίας, επισημαίνει το κυπριακό ΥΠΕΞ.

Προσθέτει παράλληλα ότι η Κύπρος παρακολουθεί στενά τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη χώρα και εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στον φίλο λαό της Αιγύπτου σε σχέση με τις προσδοκίες του για δημοκρατία και συμμετοχική διακυβέρνηση.

«Ως εκ τούτου, θεωρούμε πολύ σημαντική την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυπριακό ΥΠΕΞ. Προσθέτει ότι σε αυτήν τη διαδικασία είναι υψίστης σημασίας να υπάρξει συμμόρφωση στην εφαρμογή του κράτους δικαίου, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και του πλουραλισμού και των δικαιωμάτων όλων των θρησκευτικών και άλλων κοινοτήτων.

Το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν βίαιες ενέργειες καθώς και πράξεις που δύνανται να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο