Επτά αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδικάζουν την διακοπή των εκπομπών από το Misr 25, το τηλεοπτικό κανάλι των Αδελφών Μουσουλμάνων, και την κατάσχεση μιας έκδοσης της εφημερίδας τους, της «Χορέγια ουάλ Αντάλα», καθώς μια εκτεταμένη εκστρατεία συλλήψεων έχει ξεκινήσει εναντίον της Αδελφότητας.

Εξάλλου, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν εργαζομένους σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτούς του θυγατρικού καναλιού στην Αίγυπτο του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, το οποίο είχε μεταδώσει μετά την καθαίρεση του Μόρσι ένα βίντεο στο οποίο ο τελευταίος δήλωνε πως είναι «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».

Η εκπομπή των καναλιών Ελράχμα, Ελ-νας και Χαλιγκέγια (σαλαφιστές) «κόπηκαν» επίσης , αναφέρουν αυτές οι μκο, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα του Ατόμου.

Αφού επισημαίνουν πως οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν έπειτα από «προτροπές σε βία», υπογραμμίζουν πως «το να ζητείται να λογοδοτήσουν αυτοί που εξωθούν στη βία είναι μια υποχρέωση, αλλά το κλείσιμο καναλιών είναι μια συλλογική τιμωρία που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και ένα από τα θεμέλιά της, το διαφορετικό περιεχόμενο των διαφόρων μέσων ενημέρωσης».