Ο νικητής των εκλογών της 23ης Ιουνίου Έντι Ράμα, ζήτησε σήμερα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, να σταματήσει τη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησής του, "σε βάρος του εθνικού πλούτου της χώρας". Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, που θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού το Σεπτέμβριο, είναι απαράδεκτο η απερχόμενη κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις για τις οποίες, όπως είπε, τιμωρήθηκε αυστηρά από τον αλβανικό λαό.

Ο κ. Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τις εργασίες της Εθνικής Συνέλευσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. "Είμαι υποχρεωμένος να καλέσω όλες τις επιχειρήσεις να μη συνεχίσουν τη συνεργασία με την κυβέρνηση αυτή, διότι θα είμαστε αυστηροί με οποιοδήποτε προϊόν της συνεργασίας αυτής", προειδοποίησε ο κ.Ράμα.

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη διάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε την αύξηση των μισθών και συντάξεων κατά 11.3%, αλλά και με αφορμή την έγκριση, από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, του σχεδίου κατασκευής του αγωγού ΤΑP, στο αλβανικό έδαφος, καθώς επίσης και την αδειοδότηση έργων κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.