current views are: 1

5 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση18:29

Ολάντ: Σεβαστείτε τις αποφάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα το σύνολο της πολιτικής τάξης της Γαλλίας να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση 18:29’
αρθρο-newpost

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα το σύνολο της πολιτικής τάξης της Γαλλίας να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα το σύνολο της πολιτικής τάξης της Γαλλίας να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου, την επομένη της απόρριψης από αυτό του απολογισμού των δαπανών της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2012 και καθώς η απόφαση αυτή δέχεται επικρίσεις από το κόμμα του πρώην προέδρου.

“Το Συνταγματικό Συμβούλιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, πλήρως σεβαστό, απολύτως σεβαστό και κανείς δεν μπορεί να υποπτεύεται, να αμφισβητεί αυτόν τον θεσμό και να θεωρείται ότι δεν αμφισβητεί το σύνολο των θεσμών”, σημείωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Τύνιδα.

Οι αποφάσεις αυτές “επιβάλλονται σε όλους”, σημείωσε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος. “Δεν θα σχολιάσω, πόσο μάλλον από εδώ στην Τυνησία, τις συμπεριφορές, τις δηλώσεις παραγόντων ή πολιτικών αξιωματούχων”, παρατήρησε ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος.

“Επιπλέον εγώ είμαι ο εγγυητής των θεσμών, αυτό το καθήκον μου ανατέθηκε από τους Γάλλους”, πρόσθεσε.

“Το Συνταγματικό Συμβούλιο είναι ένας θεσμός της Δημοκρατίας, ο οποίος, μέσω της ανεξαρτησίας του, ρυθμίζει ζητήματα που εναπόκεινται μόνον στην δική του αρμοδιότητα”, κατέληξε ο Ολάντ.


σχετικα αρθρα