Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών στην Αίγυπτο από τις συγκρούσεις στρατιωτικών δυνάμεων με διαδηλωτές υπέρ τέως προέδρου Μόρσι, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.

Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 51 ανθρώπων, με τους τραυματίες να φτάνουν τους 435, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών που προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι. Από την πλευρά του ο αιγυπτιακός στρατός υποστήριξε ότι «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης.

Παράλληλα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης -«πολιτική βιτρίνα» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- καλεί σε εξέγερση.

Στα θύματα περιλαμβάνεται και ένας στρατιώτης, με άλλους 40 να έχουν τραυματιστεί.

Η ΜΑ υποστήριξε σήμερα ότι ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων θέλει να οδηγήσει την Αίγυπτο σε μια τύχη παρόμοια με εκείνη της Συρίας.

Καθιστώντας το στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι υπεύθυνο, η οργάνωση αυτή αναφέρθηκε στο αιματηρό αυτό επεισόδιο κάνοντας λόγο περί ενός «φρικτού εγκλήματος» σε μια ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Συνελήφθησαν στρατιώτες

Δύο στρατιώτες του αιγυπτιακού στρατού συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, πριν κατορθώσουν να διαφύγουν, μετά τα σημερινά αιματηρά γεγονότα του Καΐρου.

Οι δύο στρατιώτες κατόρθωσαν να διαφύγουν αφού αιχμαλωτίσθηκαν και οδηγήθηκαν σε αυτοκίνητο, όπου υποχρεώθηκαν να εκφωνήσουν μήνυμα υπέρ του ανατραπέντος προέδρου μέσω μεγαφώνων.

Πριν από τη διαφυγή τους, ο ένας κτυπήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε την ώρα που εκφωνούσε το μήνυμα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MΕΝΑ.