Σκληρή κριτική άσκησε η κυβέρνηση του Ιράν στην επέμβαση των ένοπλων δυνάμεων στην αιγυπτιακή πολιτική ζωή, έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια στο Κάιρο, όπου ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 42 άνθρωποι.

«Η επέμβαση των ένοπλων δυνάμεων στα αιγυπτιακά πολιτικά πράγματα είναι απαράδεκτη και ανησυχητική», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων MEHR ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Αραγσί, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη «καταδικάζει το θάνατο αθώων» ανθρώπων.

Ο Αραγσί εκτίμησε επίσης ότι «η πόλωση της αιγυπτιακής κοινωνίας» είναι ιδιαίτερα «επικίνδυνη», προειδοποιώντας ότι «οι δυτικοί και το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ)» δεν «θέλουν μια ισχυρή Αίγυπτο».

Οι επαφές του Ιράν με την Αίγυπτο είχαν ξαναρχίσει μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ωστόσο οι δύο χώρες δεν έχουν αποκαταστήσει πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις, κυρίως λόγω των διαφορών τους όσον αφορά την σύγκρουση στη Συρία.