current views are: 1

9 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:30

Το ελληνικό γιαούρτι μπαίνει στα σχολεία των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Ομπάμα εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών. 

Δημοσίευση 11:30’
αρθρο-newpost

Η κυβέρνηση Ομπάμα εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών. 

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα προμηθεύσει τα σχολεία τεσσάρων πολιτειών με ελληνικό γιαούρτι προκείμενου να προστεθεί μια υγειηνή επιλογή στα σχολικά γεύματα μέσα από ένα πιλοτικο πρόγραμα. Η προμήθεια στα συμμετέχοντα σχολεία στη Νέα Υόρκη, Αριζόνα, Αϊντάχο και το Τενεσί, θα ξεκινήσει από αυτό το φθινόπωρο. 

Οι πολιτείες αυτές επελέγησαν, επειδή εκπροσωπούν διαφορετικές περιφέρειες της χώρας με μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση από τους παρασκευαστές γιαουρτιού, γεγονός που θα βοηθήσει στις δοκιμές διανομής μέσα από διαφορετικά μοντέλα αποθήκευσης. 

Αν το πιλοτικό πρόγραμμα είναι επιτυχής, θα μπορούσε να πάει σε εθνικό επίπεδο αναφέρουν αμερικανοί γερουσιαστές σε δηλώσεις τους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου υποστηρίζει ότι το ελληνικό γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνες, θα προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών, και αν το πιλοτικό πρόγραμμα είναι επιτυχής, θα μπορούσε να πάει και σε εθνικό επίπεδο.

«Σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δουν  σύντομα ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μία οικονομικά προσιτή, αλλά και υψηλή σε διατροφική αξία επιλογή στο μενού των μαθητών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, Τσαρλς Σάμερ. 


σχετικα αρθρα