Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουγκάντα Κίτζα Μπεσίγκιε απέρριψε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Παρασκευής, τα οποία δείχνουν νικητή τον απερχόμενο αρχηγό του κράτους Γιοουέρι Μουσέβενι.

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών", δήλωσε ο Μπεσίγκιε, υποψήφιος του κυριότερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης και πόρσθεσε ότι απορρίπτει την εξουσία του Μουσέβενι, όπως και κάθε πρόσωπου που θα μπορούσε να διορίσει.

Ο σημερινός Πρόεδρος Γιοουέρι Μουσέβενι θερείται το φαβορί των εκλογών και πιστώνεται με το 68,28% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελευταία τμηματικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από την Εκλογική Επιτροπή, και τώρα είναι πολύ πιθανό ότι θα εξασφαλίσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Από την άλλη η αντιπολίτευση πιστώνεται με το 26,12% των ψήφων, σύμφωνα με τα τμηματικά αποτελέσματα και ο Μπεσίγκιε έχει διαβεβαιώσει ότι αυτός και ο συνασπισμός του θα κάνουν "διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, τους θρησκευτικούς ηγέτες, την κοινωνία των πολιτών και το λαό για να προσδιορίσουν πως θα θέσουν τέρμα στην παράνομη κυβέρνηση που θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία".