«Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, σε συνέντευξή του στο CNN, δύο χρόνια μετά από την υπόθεση με την καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν έχει «κάποιο πρόβλημα με τις γυναίκες», απάντησε δύο φορές αρνητικά, προσθέτοντας ότι έχει αντιθέτως «ασφαλώς ένα πρόβλημα, αφού δεν κατάλαβε ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από έναν πολιτικό πολύ υψηλού επιπέδου είναι διαφορετικό απ' αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας».

«Έκανα αυτό το λάθος» να πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει δημόσια και ιδιωτική ζωή «μαζί, χωρίς σχέση ανάμεσά του,..είχα άδικο επειδή οι άνθρωποι δεν περιμένουν αυτό το είδος της ετερόδοξης συμπεριφοράς από την πλευρά κάποιου που έχει πολιτικές ευθύνες», σημείωσε.

«Δεν ήθελα να πληρώσω αυτό το τίμημα και τελικά το πλήρωσα δύο φορές», είπε ο πρώην υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία, ο οποίος αναγκάστηκε να μη συμμετάσχει στην εκλογή του 2012, διευκρινίζοντας πως «στο εξής, τα προβλήματα της γαλλικής πολιτικής είναι πίσω μου». «Εργάζομαι σ' όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις, είμαι ευτυχής όταν βοηθάω, μου αρέσει αυτό», πρόσθεσε.

«Συνέβη κάτι που αφορούσε την ιδιωτική ζωή και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη σ' εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου αφορά την ιδιωτική ζωή, εκτός αν ένας εισαγγελέας σας λέει πως θα σας απαγγελθεί κατηγορία επειδή κάνατε κάτι και αυτός έχει τις αποδείξεις...Όμως όταν ο εισαγγελέας σας λέει, 'εντάξει, τελικά δεν έχουμε κάτι για να σας κατηγορήσουμε', αυτό σημαίνει ότι είναι μια ιδιωτική υπόθεση και κανείς δεν έχει κάτι να πει πάνω σ' αυτό», συνέχισε ο Στρος-Καν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορήθηκε για βιασμό από τη Ναφισάτου Ντιάλο, καμαριέρα του Σοφιτέλ από τη Γουινέα, ωστόσο στη συνέχεια η εισαγγελία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην άρση των κατηγοριών επειδή αμφέβαλε για την αξιοπιστία της καμαριέρας. Το αστικό μέρος της υπόθεσης τακτοποιήθηκε με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία, η οποία συνήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο ανάμεσα στον Στρος-Καν και την κατήγορό του.