Με ένα σατιρικό πολιτικό μανιφέστο, το γερμανικό κόμμα Die Partei έλαβε επισήμως την άδεια να γίνει ένα από τα 38 κόμματα που θα κατέβουν στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ομοσπονδιακή Γερμανία

Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο πρόεδρος του κόμματος, o 48χρονος Martin Sonneborn, σχολίασε με καυστικό τρόπο τις πολιτικές της ανατολικογερμανικής καταγωγής, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που το κόμμα του ερχόταν στην εξουσία θα δίκαζε τη γερμανίδα καγκελάριο μέσα σε ένα κλουβί... για την υποτιθέμενη συμμετοχή της στην πτώση του τείχους του Βερολίνου. 

Αναλυτικά τα σημεία του προεκλογικού προγράμματος του «Κόμματος»:

- να χτιστεί ένα τεράστιο τείχος γύρω από τη Γερμανία, ώστε να μείνει εκτός συνόρων η παγκοσμιοποίηση, η αναστάτωση των χρηματαγορών και η κρίση στην ευρωζώνη.
    
- να μπει «πλαφόν» στους μισθούς των μάνατζερ: να μην ξεπερνούν πάνω από 25.000 φορές τον μισθό του μέσου εργαζόμενου.
    
- να απαγορευτούν οι «μπαρότσαρκες» σε όλους τους ξένους τουρίστες.
    
- να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο το γερμανικό φορολογικό σύστημα, ώστε να μην μπορούν οι εταιρίες να κάνουν φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή μέσα από νομικά «παραθυράκια».
    
- να εφαρμοστεί μία αμφιλεγόμενη μέθοδος εξόρυξης από το υπέδαφος με τη βοήθεια επικίνδυνων χημικών ουσιών (το λεγόμενου «fracking») πάνω στον...υπουργό Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγερ. Στόχος ; «Να απελευθερωθούν οι τρομακτικές πηγές ενέργειας που βρίσκονται μέσα του».
    
-να πέσει «μαύρο» στις οθόνες των δημόσιων καναλιών ZDF και ARD, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Κατόπιν, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξανά για να επαναποκτήσουν άδεια λειτουργίας, αφού ζητήσουν συγγνώμη από το γερμανικό κοινό για το πρόγραμμά τους.

-να κατεβεί στα 10 χρόνια το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης γερμανικής κοινωνίας.

Τέλος, να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να τονωθεί η εκλογική υποστήριξη προς «Το Κόμμα».