Σερβία: Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας

Σερβία: Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς, στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του δεύτερου εργοστασίου της σλοβενικής εταιρείας Gorenje στο Βάλιεβο, στο οποίο θα απασχολούνται περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι.

Ο κ. Ντάσιτς - τονίζεται σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης - δήλωσε ότι, το εμπόριο με τη Σλοβενία ακολουθεί ανοδική τάση και πρόσθεσε ότι μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ανοδικής αυτής τάσης είναι η εταιρεία Gorenje.

«Σε περίοδο (οικονομικής) κρίσης, είναι ξεκάθαρη η σωστή λύση για την έξοδο απ' αυτήν. Η λύση είναι οι νέες επενδύσεις και (κατά συνέπεια) οι νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρωθυπουργό, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται περίπου στο 25% και πρέπει - όπως είπε - να μειωθεί, διότι, πλήττει κυρίως τους νέους. Μάλιστα, ο κ. Ντάσιτς τόνισε ότι το ποσοστό της ανεργίας στους νέους κυμαίνεται από 40% έως και 50%.

Για τη μείωση της ανεργίας είναι απαραίτητη η υλοποίηση των ξένων επενδύσεων, η οποία, με τη σειρά της προϋποθέτει ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκληήματος, τόνισε ο κ. Ντάσιτς.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις της Gorenje, ο κ. Ντάσιτς επισήμανε πως «η σερβική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τέτοιες επενδύσεις που όχι μόνο δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά βελτιώνουν την 'εικόνα' της Σερβίας σε όλο τον κόσμο».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο