Ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ Μπεμπλάουι δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει τη συμμετοχή μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να σχηματίσει, παρά την αρνητική στάση των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξακολουθεί να εξετάζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, μία εβδομάδα μετά την αποπομπή του προέδρου Μόρσι.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω έλθει σε επαφή με κανέναν», είπε ο νέος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι θέλει να αξιολογήσει τους υποψήφιους με βάση δύο κριτήρια: «την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία».

«Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός προσανατολισμός», διαβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης μεταβατικής περιόδου στην Αίγυπτο μετά την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία το 2011.

«Εάν προταθεί κάποιος από το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) και αυτό το πρόσωπο έχει τα προσόντα για τη θέση, ο διορισμός του μπορεί να εξετασθεί».

Ωστόσο χθες, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της στη νέα κυβέρνηση της χώρας, διότι δεν πρόκειται να συνεργασθεί με «πραξικοπηματίες».