Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε στη διάβαση Ντομπράκοβο, στα σύνορα με τη Σερβία τον οικονομικό διευθυντή της Βιομηχανίας Αλουμινίου Ποντγκόριτσας, Ντμίτρι Ποτρούμπατς.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες με εντολή της ειδικής εισαγγελέως για το οργανωμένο έγκλημα Τζούρτζινα Ιβάνοβιτς στο πλαίσιο της έρευνας για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από την KAP.

Τα ΜΜΕ της Ποντγκόριτσας αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητούσε τον οικονομικό διευθυντή της KAP από τον οποίο ήθελε να συγκεντρώσει πληροφορίες, αλλά έχασε κάθε ίχνος του.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Ντμίτρι Ποτρούμπατς προσπάθησε να περάσει στη Σερβία για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η ειδική εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα διέταξε επείγουσα έρευνα στην KAP για να διαπιστωθούν οι συνθήκες παράνομης τροφοδοσίας της KAP με ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρωπαϊκή διασυνδετική γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος το τελευταίο εξάμηνο.

Η KAP τους τελευταίους μήνες προμηθευόταν ηλεκτρική ενέργεια από αποθέματα κοντινών συστημάτων, επειδή η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου στις 22 Φεβρουαρίου σταμάτησε την τροφοδοσία λόγω πολυετών χρεών.

Η Βιομηχανία Αλουμινίου Ποντγκόριτσας τη Δευτέρα εντάχθηκε σε καθεστώς πτώχευσης και έπαυσε η ισχύς της συμφωνίας για τη ρωσική διαχείρισή της.