Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έφθασε σήμερα στην ταραχώδη περιοχή του Κόλπου, όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα, για να ενισχύσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τους στρατηγικούς τους συμμάχους που δοκιμάζονται από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες σημειώνονται στον αραβικό κόσμο.

Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, ενώ θα κάνει και στάση στο Τζιμπουτί, όπου οι διαδηλωτές, επηρεασμένοι από τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία που οδήγησαν στην ανατροπή των ηγετών τους, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.

"Παρότι το ταξίδι αυτό ήταν προγραμματισμένο αρκετά πριν τις πρόσφατες ταραχές στην περιοχή, ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα επιδιώξει να πληροφορηθεί την άποψη των ηγετών εδώ σχετικά με αυτά τα κινήματα διαμαρτυρίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζον Κέρμπι.

Ο Μάλεν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, θα "ξεκαθαρίσει επίσης την πρόθεσή του να δει να επιτρέπονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις χωρίς την απειλή βίας από καμία πλευρά και να επιδεικνύεται αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρα σε αυτή τη διαμάχη".