Ένοχη έκρινε το Κακουργιοδικείο την 35χρονη θεία του 18μηνου βρέφους για την απαγωγή του στις 15 του περασμένου Φεβρουαρίου, από το σπίτι του στον Ύψωνα.

Η επιβολή της ποινής στην 35χρονη, μετά την αγόρευση των συνηγόρων της για μετριασμό, ορίστηκε για τις 16 Ιουλίου.

Σήμερα αναγνώσθηκε η πολυσέλιδη απόφαση του Δικαστηρίου για την ενοχή της κατηγορουμένης, και την τεκμηρίωση των θέσεων του, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, κατά την διάρκεια της πολύμηνης δικαστικής διαδικασίας. Το κυριότερο εύρημα, προς απόδειξη της ενοχής της 35χρονης θείας του μωρού, όπως συμπεραίνεται κι από τα σημεία της απόφασης του Κακουργιοδικείου, αφορούσε στον εντοπισμό γενετικού υλικού του μωρού στο αυτοκίνητο της θείας του.

Η ίδια η 35χρονη, από τη στιγμή της σύλληψης της δεν είχε δώσει οποιαδήποτε πειστική εξήγηση για το πως βρέθηκε γενετικό υλικό του μωρού στο αυτοκίνητό της, αφού κατά τον πρώτο ισχυρισμό της ουδέποτε ο 18μηνος Σταύρος είχε μπει στο όχημα. Ωστόσο, στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε  και κατέθεσε για δεύτερη φορά, ως μάρτυρας υπεράσπισης ο σύζυγος της 35χρονης.

Εκείνος πρόβαλε τον ισχυρισμό, πως σε ανύποπτο χρόνο είχε πάρει για βόλτα με το αυτοκίνητο της συζύγου του τον μικρό Σταύρο, κατάσταση που δικαιολογεί την ανεύρεση γενετικού υλικού του βρέφους στο όχημα. Το Δικαστήριο δεν αποδέχτηκε την μαρτυρία του συζύγου, κρίνοντας πως αυτή έγινε εκ των υστέρων και καθαρά υποβοηθητικά για την κατηγορούμενη. Παράλληλα δεν έκανε αποδεκτή την απόπειρα επιστημονικής υπόδειξης ότι το γενετικό υλικό του μωρού μπορούσε από παλιότερα και με οποιοδήποτε τρόπο να μεταφερθεί στο όχημα της 35χρονης, κρίνοντας πως δεν αμφισβητείται η επιστημονική μαρτυρία του κύπριου γενετιστή και τα ευρήματά του.                                                                                   

Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση με την περιπέτεια του 18μηνου βρέφους στις 15 του περασμένου Φεβρουαρίου , που είχε συγκλονίσει το παγκύπριο, είχε θετική κατάληξη καθώς το παιδί βρέθηκε σώο κοντά στο κοιμητήριο Ύψωνα, από περαστικούς, 8 ώρες μετά την απαγωγή του.