Επαφές με υποψηφίους για τα υπουργεία της κυβέρνησης που θέλει να σχηματίσει την Κυριακή και την Δευτέρα θα κάνει ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου με σκοπό η κυβέρνηση αυτή να ορκιστεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters».

Ο Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι, φιλελεύθερος οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών, ορίσθηκε μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι την περασμένη εβδομάδα. Προσπαθεί να σχηματίσει μια μεταβατική κυβέρνηση βάσει του «οδικού χάρτη» που κατάρτισε ο στρατός ως την αποκατάσταση στην εξουσία μιας εκλεγμένης πολιτικής κυβέρνησης.

Ο Μπεμπλάουι είχε πει ότι θα επιδιώξει να συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση και στελέχη των οργανώσεων του πολιτικού ισλάμ στην Αίγυπτο, αλλά οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» απέρριψαν την πρόταση.

Η ανακοίνωση του μεταβατικού πρωθυπουργού έγινε σήμερα, καθώς είναι η πρώτη ημέρα του μήνα του Ραμαζανιού στη χώρα και αναμένεται να γίνουν νέες μαζικές διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Μόρσι.