Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβέτλιν Γιόβτσεφ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ως διέξοδο από την πολιτική αναταραχή.

Ο κ. Γιόβτσεφ, μέλος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που έχει βρεθεί στο στόχαστρο μαζικών διαμαρτυριών εδώ και σχεδόν ένα μήνα, υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα έχουν αποτέλεσμα «την ίδια σύνθεση στη Βουλή», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας υπενθύμισε ότι οι πρόωρες εκλογές θα κοστίσουν 15 εκ. λέβα, που θα είναι πρόσθετη επιβάρυνση για τους φορολογούμενους.

Χθες, ο κ. Γιόβτσεφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ για την κοινή δήλωση των πρέσβεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίοι στην αρχή της εβδομάδας κάλεσαν τη βουλγαρική κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις της με την ολιγαρχία και να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κοινή δήλωση των δύο πρέσβεων, οι οποίοι στήριξαν τις διαμαρτυρίες των πολιτών υποκινήθηκε από το αίτημα του Ρόσεν Πλεβνελίεφ για πρόωρες εκλογές την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Γιόβτσεφ είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλγαρίας την περασμένη Παρασκευή ζήτησε τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης μετά από τις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν πριν από δύο εβδομάδες.