Τουλάχιστον δύο πολίτες σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν βομβιστής-καμικάζι εμβόλισε με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του οχήματα μίας φάλαγγας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι σοροί δύο πολιτών ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα παρακείμενων καταστημάτων που καταστράφηκαν από την σφοδρότητα της έκρηξης, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες. Στέλεχος των αρχών της πρωτεύουσας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο πολιτών επιπλέον του βομβιστή.

Ένα από τα οχήματα της φάλαγγας της Αφρικανικής Ένωσης καταστράφηκε από τον εμβολισμό του από το παγιδευμένο 4x4 του τρομοκράτη.

"Μία φάλαγγα οχημάτων της Αφρικανικής Ένωσης έγινε στόχος παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε βάση του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP). Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν υπήρξαν κάποιες απώλειες. Ακόμη διεξάγουμε έρευνες. Πίσω από την φάλαγγα οχημάτων βρισκόταν ένα δημόσιο λεωφορείο, ενδεχομένως να υπάρχουν απώλειες μεταξύ των πολιτών", δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Άντεν, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.