«Τρομοκρατική επίθεση» χαρακτηρίζουν οι βρετανικές αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε τέμενος, στην πόλη του Μπέρμιγχαμ.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια παλιά σιδηροδρομική γραμμή πίσω από το τέμενος του Τίπτον, όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Σιέντα Αμίνα Χατούν.

Εκπρόσωπός της αστυνομίας του Ουέστ Μίντλαντς είπε πως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, και δεν έχει εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για έκρηξη.

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και η άμεση ζώνη έχει εκκενωθεί προληπτικά, ενώ η αστυνομία ερευνά ποια ήταν η αιτία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ορισμένοι κάτοικοι έχουν δηλώσει πως βρήκαν συντρίμμια στην περιοχή και καρφιά. Αυτά εξετάζονται από το ειδικό τμήμα εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας που έφθασε στην περιοχή», πρόσθεσε το Σώμα.

Ο τοπικός βουλευτής του Μπέρμιγχαμ Ρίτσαρντ Μπέρντεν έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «συγκλονίστηκα στο άκουσμα της ύποπτης ως έκρηξης βόμβας στο τέμενος του Τίπστον».

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την ώρα που στο Μπέρι (βορειοδυτική Αγγλία) γινόταν η κηδεία του Λι Ρίγκμπι, του στρατιώτη που δολοφονήθηκε στις 22 Μαΐου σε δρόμο του Λονδίνου από ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Οι εντάσεις μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βρετανία έχουν πληθύνει μετά τη δολοφονία του στρατιώτη στο νότιο Λονδίνο. Έκτοτε, η ακροδεξιά οργάνωση Αγγλική Ομάδα Άμυνας (EDL) έχει οργανώσει πολλές διαδηλώσεις, κατά τις οποίες τα μέλη της κραύγαζαν συνθήματα όπως «Μουσουλμάνοι φονιάδες, έξω από τους δρόμους μας».