current views are: 1

12 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση20:51

Τροφική δηλητηρίαση 22 παιδιών σε κατασκήνωση στην Κύπρο

Στομαχικές διαταραχές παρουσίασαν χθες 22 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση της ΣΕΚ στα Καννάβια.

Δημοσίευση 20:51’
αρθρο-newpost

Στομαχικές διαταραχές παρουσίασαν χθες 22 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση της ΣΕΚ στα Καννάβια.

Στομαχικές διαταραχές παρουσίασαν χθες 22 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση της ΣΕΚ στα Καννάβια.

Τα παιδιά που παρουσίασαν τα συμπτώματα και τις διαταραχές μεταφέρθηκαν αμέσως στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και μερικά στο νοσηλευτήριο της Λεμεσού,  όπου τους χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 6» εκ μέρους της ΣΕΚ ο κ. Νίκος Επιστηθίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς τα παιδιά που έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση δεν παρουσιάζουν καμιά επιδείνωση στην υγεία τους. Πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσημη και η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά.

Μετά το συμβάν, ανέφερε ο κύριος Επιστηθίου, ειδοποιήθηκαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι οποίες προέβησαν στους επιβεβλημένους ελέγχους. Ο κ. Επιστηθίου ανέφερε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από τις συνθήκες της κατασκήνωσης ωστόσο παράλληλα σήμερα θα προβούν σε νέες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

ΣΕΚ: Μεμονωμένο περιστατικό η τροφική δηλητηρίαση στα Καννάβια

Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας των παιδιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Κυπερούντας χθες βράδυ από τις κατασκηνώσεις της ΣΕΚ στα Καννάβια λόγω τροφικής δηλητηρίασης και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ, σημειώνοντας ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο.  Χθες βράδυ, αναφέρεται, επισκέφθηκαν την κατασκήνωση ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών συνοδευόμενος από τον ανώτερο υγειονομικό επιθεωρητή και άλλους λειτουργούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο των συνθηκών καθαριότητας και υγιεινής που επικρατούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις. Η ΣΕΚ διαβεβαιώνει ότι «οι μηχανισμοί του Κινήματος επιλήφθηκαν άμεσα της κατάστασης με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους».

«Τα επηρεασθέντα παιδιά διακομίσθηκαν εγκαίρως στο νοσοκομείο Κυπερούντας. Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των επί καθήκοντι γιατρών είναι πολύ καλή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι κατασκηνωτικές δραστηριότητες συνεχίζονται απρόσκοπτα και τα επηρεασθέντα παιδιά συμμετέχουν κανονικά στα προγράμματα μετά την θεραπευτική τους αγωγή», προσθέτει. Αναφέρει, τέλος, ότι οι κατασκηνώσεις της ΣΕΚ λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και το υπό αναφορά περιστατικό είναι μεμονωμένο.

Δείγματα από τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες για αναλύσεις

Ο Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από όλα τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες για αναλύσεις.

Δείγματα λήφθηκαν και από το νερό της πισίνας της κατασκήνωσης, προκειμένου να εξετασθεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι ταυτόχρονα έχουν αποσυρθεί όλες οι πρώτες ύλες που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για την παρασκευή φαγητών.


σχετικα αρθρα