Δεκαπέντε άνθρωποι βρήκαν την Παρασκευή τον θάνατο από βομβαρδισμούς στη Δαμασκό, εκ των οποίων έξι στο κέντρο της πόλης, κατά την τρίτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρεις όλμους που έπεσαν στην οδό Βαγδάτης στο κέντρο της πόλης», κατά πάσα πιθανότατα προερχόμενοι από τις γραμμές των ανταρτών, την ίδια ώρα που «ένας μαζικός βομβαρδισμός» από τις κυβερνητικές δυνάμεις είχε ως συνέπεια να βρουν τον θάνατο εννέα νεκροί στο Καμπούν, στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.
Από τους βομβαρδισμούς αυτούς τραυματίσθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών, ανέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να προσθέτει συγκεκριμένο αριθμό.

«Οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει από το πρωΐ σήμερα στο Καμπούν», ανέφερε ακόμη το Παρατηρητήριο, που βασίζεται για τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε όλην την Συρία.

Εδώ και μήνες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στα προάστια της πρωτεύουσας, χωρίς να το έχουν κατορθώσει έως σήμερα. Από την πλευρά τους, οι στασιαστές βάλλουν αδιακρίτως με όλμους κατά της πρωτεύουσας, ενώ οι ισλαμιστές μαχητές έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα μέσα στη Δαμασκό.

Πιο βόρεια, τρεις στρατιώτες, τέσσερις αντάρτες και τέσσερις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στην αλαουιτική κοινότητα Κουμάιρι, στην επαρχία της Χομς, κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των στασιαστών, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.