Ένα αεροσκάφος Μπόινγκ 787 Dreamliner της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από τη βορειοδυτική Αγγλία στη Φλόριντα των ΗΠΑ υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Βρετανία και να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ καθώς αντιμετώπισε «τεχνικά προβλήματα».

Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες σε αεροσκάφος αυτού του τύπου. Λίγο νωρίτερα, ένα Dreamliner των Αιθιοπικών Αερογραμμών έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

«Η Thomson Airways επιβεβαιώνει ότι η πτήση ΤΟΜ126 από το Μάντσεστερ για το Σάνφορντ της Φλόριντα αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και το αεροσκάφος επέστρεψε για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και οι τεχνικοί έχουν ήδη αρχίσει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου, που είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς στο αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, επαναλειτούργησε μετά από μιάμιση ώρα. Η κατασκευάστρια εταιρεία Μπόινγκ ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το επεισόδιο αυτό και το ερευνά ενώ και η FAA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπλοΐας, ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με την Μπόινγκ ώστε να διευκρινιστεί ποιο ήταν το πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η πυρκαγιά σχετίζεται με τις μπαταρίες του αεροσκάφους, οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν είχαν προκαλέσει πυρκαγιές σε άλλα αεροπλάνα αυτού του τύπου.

Η αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα συμμετέχει με έναν εκπρόσωπό της στις έρευνες για την πυρκαγιά στο Μπόινγκ των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Σύμφωνα με τις Αιθιοπικές Αερογραμμές πάντως, εντοπίστηκε να βγαίνει καπνός από το αεροπλάνο της αφού είχε παραμείνει σταθμευμένο στο Χίθροου επί περισσότερες από οκτώ ώρες. «Το αεροπλάνο ήταν άδειο. Τα αίτια ερευνώνται από όλους τους ενδιαφερόμενους» σημείωσε στην ανακοίνωση.