Κάλεσμα ΗΠΑ για απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι

Κάλεσμα ΗΠΑ για απελευθέρωση του Μοχάμεντ Μόρσι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απελευθερώσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου.

Η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για την απελευθέρωση του Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες η Πσάκι είχε καταδικάσει κατ' επανάληψη τις "αυθαίρετες συλλήψεις" αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο "να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων" του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο Μόρσι βρίσκεται "σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια" και ότι προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο