Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απελευθερώσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου.

Η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για την απελευθέρωση του Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες η Πσάκι είχε καταδικάσει κατ' επανάληψη τις "αυθαίρετες συλλήψεις" αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο "να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων" του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο Μόρσι βρίσκεται "σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια" και ότι προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.