Ειρηνική διαδήλωση υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι πραγματοποίησαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι στους δρόμους του Καΐρου. Έξω από το υπουργείο Άμυνας, εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των στρατιωτών που μερικά μέτρα μακριά φρουρούσαν το κτήριο.

«Βρίσκομαι εδώ για να πω ένα ηχηρό "όχι" στο στρατιωτικό πραξικόπημα και "ναι" στον Μόρσι, τον οποίο θεωρώ ως το νόμιμο πρόεδρο της χώρας, παρά το γεγονός ότι δεν είμαι υποστηρικτής της Αδελφότητας και ούτε τον ψήφισα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 22χρονος φοιτητής Αχμέντ Άντελ.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να πραγματοποιήσουν μία «ημέρα πορείας», 10 ημέρες αφότου ο στρατός απομάκρυνε από την εξουσία τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα οι μαζικές διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια όταν υποστηρικτές και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι. Τρεις ημέρες αργότερα, υπήρξαν και πάλι αιματηρά επεισόδια στους δρόμους του Καΐρου όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά μιας ομάδας υποστηρικτών του Μόρσι, σκοτώνοντας 53 άτομα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και τέσσερις στρατιώτες. Υποστηρικτές του Μόρσι χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «σφαγή» και είπαν ότι αυτοί που σκοτώθηκαν προσεύχονταν ειρηνικά όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ.

Ο στρατός έχει αρνηθεί ότι η ανατροπή του Μόρσι πρόκειται για πραξικόπημα, υποστηρίζοντας ότι τον απομάκρυνε από την εξουσία προκειμένου να επιβάλει τη θέληση του λαού, όταν εκατομμύρια πολιτών διαδήλωσαν ζητώντας την παραίτησή του.