Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο ένα φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, χωρίς όμως να διευκρινίζει τις ηλικίες των θυμάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το λεωφορείο κόπηκε στα δύο μετά τον εμβολισμό του από το φορτηγό, το οποίο μετέφερε χαλίκι και παραβίασε την προτεραιότητα.

Βίντεο από διερχόμενους οδηγούς που μεταδόθηκαν στη ρωσική τηλεόραση έδειχναν το λεωφορείο κομμένο στη μέση και το φορτηγό να έχει αναποδογυρίσει.

Η εκπρόσωπός του υπουργείου Ιρίνα Ρόσιους δήλωσε στη ρωσική δημόσια τηλεόραση ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην κοινότητα Αζαναμπίσινο, νότια της Μόσχας, και πως σε αυτό «ενεπλάκησαν ένα φορτηγό κι ένα λεωφορείο με παιδιά».

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν νοσοκομειακά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο του ιδίου υπουργείου, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Itar-Tass, το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες.

Περίπου 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν πέρυσι σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία, στην οποία η οδική ασφάλεια είναι από τις χειρότερες του κόσμου.