Καταγγελίες σε βάρος του ανατραπέντα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων διερευνά αιγυπτιακή εισαγγελία, διαδικασία που φαίνεται ως προετοιμασία για πιθανή δικαστική δίωξή τους. 

Οι καταγγελίες, των οποίων η προέλευση δεν διευκρινίζεται, αφορούν κατασκοπία, υποκίνηση δολοφονίας διαδηλωτών και «πλήγμα στην οικονομία» της χώρας, όπως ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. 

Η έρευνα των καταγγελιών γίνεται ώστε να προετοιμαστεί φάκελος και ενδεχομένως να ανακριθούν οι εμπλεκόμενοι. Εκτός από τον Μόρσι, πρόκειται και για μέλη της ηγεσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων -ανάμεσά τους του επικεφαλής τους Μοχάμεντ Μπαντιέ και του «νούμερο δύο» Εσάμ ελ Εριάν. 

Ο Μόρσι, όπως και τα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, βρίσκονται υπό κράτηση μετά την στρατιωτική επέμβαση στο Κάιρο. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν επανέλθει στη δημοσιότητα οι αναφορές για «ερωτηματικά» γύρω από την απόδραση του Μόρσι το 2011 και την πιθανή εμπλοκή της Χαμάς -κάτι που θα συνιστούσε επέμβαση από το εξωτερικό και θεωρητικά θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες προδοσίας σε βάρος του ανατραπέντα προέδρου. 

Ας σημειωθεί, σχετικά με τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας, πως η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη δεν συνηθίζει να βγάζει ανακοινώσεις βάσει μόνο καταγγελιών που λαμβάνει, τουλάχιστον πριν απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες (διαδικασία που κατά κανόνα κρατά μήνες).

TAGS